Er werd vandaag, woensdag 15 februari, weer naarstig geschreven voor de Wondere Pluim!

De Wondere Pluim is een creatief schrijfproject voor kinderen van de lagere school, georganiseerd door ouders, De Veerman en lokale partners. De kinderen zijn vrij te kiezen of ze willen deelnemen en schrijven hun verhaal zoals ze dat zelf willen. Ze mogen een eigen titel verzinnen of kiezen een titel die werd voorgesteld door de organisatie. Deze keer waren de voorgestelde titels: De taal die niemand begreep, De slimme schildpad, De stad zonder auto’s, De zon die niet op wou, De ongeduldige schilder, De computer die alles vergat, Circus Bolliboo, Circus Sarasini en Op de vlucht met mijn koffertje.

De kinderen schrijven in zes leeftijdsniveaus (6-12j), telkens opgedeeld in thuistaal Nederlands of niet.

De pluimouders, een ouderjury vanuit onze school, lezen de teksten en komen dan samen om de eerste selectie te maken. Deze selectie gebeurt op creativiteit, verhaalopbouw, mooi woordgebruik; niemand let op taalfouten of vreemde zinsconstructies.

Daarna pikt een vakjury van schrijvers er per niveau een Wondere Pluimwinnaar uit.

Het regionaal Pluimteam organiseert per stad een pluimboek met de leukste of meest ontroerende verhalen en organiseert een groot Pluimfeest voor alle schrijvende kinderen en hun ouders. Op dit Pluimfeest worden De Wondere Pluimen uitgereikt en lezen ouders voor uit het boek aan ieder die het horen wil.

 

Advertenties